Darbo batai – komfortas ir kojos apsauga visą darbo dieną

 

Atskiro mūsų dėmesio reikalauja darbo avalynė. Ji yra būtina kiekvienam, nes užtikrina kojų saugumą, apsaugo nuo sužeidimų darbe. Be to, tinkamai pasirinkti darbiniai batai neleidžia kojoms pavargti. Ypač jei atliekami darbai, kai reikia daug vaikščioti, pasirinkus kojai pagal darbo specifiką pritaikytus darbinius batus, net po ilgos darbo dienos jos neįsiskausta.
Kaip išsirinkti tinkamus darbo batus?
Specialūs darbiniai batai rekomenduojami žmonėms, kurie nori apsaugoti savo pėdas nuo krentančių daiktų, nuo vinių, stiklų ir kitų ant žemės besimėtančių ar ant kojos nukrentančių daiktų, kurie gali pradurti padą ir sužeisti koją. Taip pat darbo batai apsaugo kojas nuo sudrėkimo, sušalimo.
Apie tinkamą darbo avalynę reikia pagalvoti ne tik specifinių profesijų atstovams. Ne mažiau svarbu tinkamais batais avėti dirbant sode, darže. Dažnai atlikdami darbus ūkiuose avimi kasdieniai, konkretiems darbams nepritaikyti, batai. Dėl to, savaime suprantama, suirztame, nes geri batai greitai gali būti drėgmės ar purvo sugadinti, be to, ir kojos greičiau sušąla nei avint specialius darbo batus. Tinkama darbinė avalynė reikalinga ir dirbantiems žemės ūkyje.
Didelė darbo batų įvairovė kartais kelia abejonių, klausimų, kaip tinkamiausiai išrinkti batus konkrečiai veiklai. Renkantis batus labai svarbu gerai žinoti savo atliekamo darbo specifiką, didžiausius gresiančius pavojus ar galimus nepatogumus kojoms.
Daug lauke dirbantys žmonės turėtų rinktis vandens nepraleidžiančius batus. Daug vaikščiojantiems žmonėms rekomenduojama rinktis darbo sandalus arba pusbačius. Darbo sandalai ypač tinkami žmonėms, kuriems svarbu, kad koja „kvėpuotų“. Pusbačiai labai patogūs žmonėms, kuriems darbe tenka daug vaikščioti. Šilumą palaiko ir neleidžia kojai prakaituoti natūralios odos batai. Tvirti ir apsaugantys koją nuo smūgių yra sintetiniai apsauginiai batai.

Darbo batų dydžių lentelė


Komentarai